Łączna liczba wyświetleń

O blogu

trochę o modzie, gotowaniu.. każdy znajdzie coś dla siebie

Obserwatorzy

23 października 2012

panierowany camembert z żurawiną


To jedna z moich ulubionych potraw, które każdy jest w stanie zrobić samemu :)


Składniki:

( na jedną porcję )
  • 1 ser camembert
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • żurawina ( w słoiku )


Przygotowanie:


Ser moczymy w rozbełtanym jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej.
Na patelnię wlewamy olej ( tak aby pokryć dno ) i smażymy camemberta przykrywając patelnię pokrywką dla rozpuszczenia wnętrza sera. 
Pieczemy do zarumienienia panierki uważając, aby jej nie przypalić.
Najlepiej smakuje na ciepło z żurawiną i pieczywem z masłem ;)



SMACZNEGO! ;D

8 komentarzy:

  1. Prosty w przygotowaniu i wyglada swietnie, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm jak smacznie wygląd, muszę skorzystać z tego przepisu!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Aż jutro skorzystam :) Wygląda przepysznie <3
    Pozdrawiam + obserwuje i licze na to samo<3

    OdpowiedzUsuń
  4. mniam!

    Ja lubie camembert albo brie z grilla :)
    mozna płożyć na grilla w foli lub bez(trzeba uważać, żeby w serze nie bylo dziur)
    szkoda tylko, że sezon grillowu dopiero za rok;)

    obserwuję i zapraszam do mnie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jejja. dziękuje. zawsze zamawiałam to w każdej restauracji a teraz wiem sama jak to zrobić :oo <3
    http://ameliawyrwass.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo fajny blog :) zapraszam do siebie i do obserwowania :) z checia zajrze tu ponownie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Naprawdę super.
    Ja dopiero zaczynam, jeżeli możesz odwiedzić:
    http://kocham-fotografie.blogspot.com/
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń